Wanneer
- Friday 30 August 2013 07u30 - 21u00
Wist je dat koffie, suiker, honing, heel wat fruit en nog veel meer voedingsproducten via de haven van Antwerpen op ons bord belanden? De haven van Antwerpen speelt een belangrijke rol in onze voedingsketen. Veel grondstoffen voor onze voeding komen via de haven ons land binnen, andere worden er geproduceerd, verwerkt, opgeslagen, verpakt of verdeeld naar het hinterland.
Tijdens de excursie ‘Haven vol Smaak’ neemt een gids ons mee op culinaire tocht door de haven op linker- en rechteroever en kijken we binnen in diverse magazijnen. We bezoeken onder meer een fruitterminal en ontdekken hoe bijvoorbeeld bananen per schip Antwerpen binnenkomen. Voor de middag bezoeken we ook nog de Molenbergnatie waar koffie wordt opgeslagen en behandeld.
’s Middags bereidt kok Geert ons een heerlijke 3-gangen menu met lekkere streekproducten.
Na de middag bezoeken we naast AET, een bedrijf gespecialiseerd in de behandeling van rollend materiaal, ook een magazijn voor de opslag van tabak en zien we bij Wijngaardnatie hoe kruiden worden opgeslagen en verdeeld.
Tenslotte ronden we deze dag af met een vrij bezoek aan de stad Antwerpen.